Gevulde Pannenkoekrolletjes
1
Doe een portie (28,5 g) pannenkoek in een kom en voeg al roerend 90 ml koud water hieraan toe. Mix totdat er een egaal beslag ontstaat. Is het beslag nog iets te dik? Voeg dan stap voor stap een beetje meer water hieraan toe terwijl je roert.
2
Let op dat het beslag niet te dun wordt.
3
Verhit een beetje roomboter in een pan.
4
Voeg het beslag in de koekenpan en laat het uitvloeien. Als de bovenzijde droog is en de onderkant mooi goudbruin is, kun je hem omdraaien.
5
Bak ook de andere kant goudbruin. Leg de pannenkoek op een bord.
6
Verwarm de oven voor op 200° graden.
7
Als je spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze ontdooien en goed uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit in een zeef of vergiet.
8
Bak in een pan de varkensfilet licht krokant. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe.
9
Voeg de champignons toe en bak even mee en vervolgens ook de spinazie.
10
Doe dan de roomkaas erbij en breng op smaak met een snufje tijm, peper en zout. Roer goed door elkaar.
11
Verdeel de spinazievulling over de pannenkoek in de lengte.
12
Rol de pannenkoek op.
13
Vet een ovenschaal in en halveer de pannenkoekrolletjes met spinazie.
14
Leg ze in de schaal en bak ze nog 15 minuten in de oven.
Zit je in fase 3? Dan kun je de pannenkoek ook met geraspte kaas bestrooien voordat je de pannenkoekrolletjes in de oven doet.