• Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden*

  • Gratis verzending vanaf 50,-

  • Spaar shoptegoed bij je bestelling

  • Klanten geven ons een 9

Afvallen met Protiplan

Afvallen met Protiplan

Protiplan heeft met een team van diëtisten een stappenplan ontwikkeld om op een smaakvolle en gemakkelijke manier gewicht te verliezen. Dit plan bestaat uit 3 stappen en is gebaseerd op het verminderen van koolhydraten en verhogen van eiwitten in je voedingspatroon.

Minder koolhydraten

Door minder koolhydraten en suikers te eten kun je effectief afvallen [1]. Je lichaam verbrandt normaal gesproken koolhydraten om energie te creëren voor je dagelijkse activiteiten. Wanneer je lichaam minder koolhydraten binnenkrijgt, gaat het lichaam vanuit zichzelf energie uit vetreserves halen. Dit zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt geactiveerd waardoor je effectief vet kunt verliezen.

Meer eiwitten

Naast het beperken van koolhydraten, is het belangrijk dat je lichaam belangrijke bouwstoffen als eiwitten binnenkrijgt. Onderzoek geeft aan dat een verhoging van eiwitten en een verlaging van koolhydraten het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet waarbij je spiermassa behoudt [1].

Smaakvol en gevarieerd

Bij het volgen van ons plan ga je niet minder eten, maar anders eten. Je eet iedere dag nog steeds lekker en gevarieerd. Een dag bestaat uit 6 eetmomenten: van ontbijt tot aan dessert. Hierin gebruik je onze producten aangevuld met o.a. groenten, vlees(vervangers) of vis. Onze producten zijn verlaagd in koolhydraten en veelal verhoogd in eiwitten. Met keuze uit meer dan 600 heerlijke producten en recepten ga je stap voor stap jouw doel bereiken.

Gemakkelijk te volgen

Een verandering maken kan best een challenge zijn. Daarom hebben we een stappenplan ontwikkeld dat eenvoudig te volgen is en in iedere leefstijl past. Voor iedere stap is er een eetschema samengesteld met daarin 6 eetmomenten per dag. Daarbij heb je de keuze uit verschillende producten en heerlijke recepten welke eenvoudig te bereiden zijn. Ook wanneer je even geen tijd hebt voor een uitgebreide lunch of maaltijd zijn er kant en klare producten die je gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Zo werkt Protiplan

Met ons plan ga je in 3 stappen jouw doel behalen. Om te beginnen wordt de koolhydraatinname beperkt zodat de vetverbranding kan worden opgestart. Daarna wordt er bij iedere stap meer koolhydraten aan je eetpatroon toegevoegd zodat je lichaam langzaamaan weer aan de koolhydraten kan wennen. Op deze manier kan het jojo-effect worden vermeden en kun je genieten van de behaalde resultaten voor de lange termijn.

Protiplan Stappenplan

Protiplan-Proteine-Dieet-Stap-1

Vetverbranding Fase

Deze fase wordt ook wel de ketose fase genoemd. Je gaat de koolhydraten beperken tot 45g per dag om de vetverbranding te activeren. Je krijgt van ons een weekmenu voor de 6 eetmomenten per dag. Op het menu staan producten die je lekker kunt aanvullen met mager vlees, vis en groenten.

Protiplan-Proteine-Dieet-Stap-2

Gematigde Fase

In de tweede fase mag je 55g koolhydraten per dag eten. Hierdoor gaat je lichaam uit ketose. Je gebruikt 4 tot 5 producten per dag aangevuld met mager vlees, vis, groenten, fruit en zuivel. Je gaat in deze fase gestaag door met het behalen van je gewenste streefdoel.

Protiplan-Proteine-Dieet-Stap-3

Stabilisatie Fase

In de derde fase bouw je het eiwit dieet langzaam af en mag je 95g koolhydraten per dag eten. Je menu zal grotendeels uit producten uit de reguliere winkels bestaan. Je gebruikt nog 2 producten per dag aangevuld met mager vlees, vis, groenten, fruit, zuivel en zetmeel producten.

Protiplan-Proteine-Dieet-Stap-4

Lekker in balans

Nadat je jouw gewenste streefdoel hebt behaald, wil je de resultaten natuurlijk ook behouden. Bij Protiplan gaat het niet om een kortstondig effect, maar om een verandering in jouw levensstijl. Hierbij is het van belang om daarna nog 6 tot 12 maanden de koolhydraten te beperken tot 150g per dag.

Maak met Protiplan de juiste start

Ben je benieuwd of het proteïne plan bij je past? Wij hebben een Protiplan Proteïne Startersbox voor je samengesteld waarmee je kunt kennismaken met ons plan en onze beste producten. Met deze startersbox hoef je niet meer na te denken over wat je gaat eten om je streefdoel te bereiken. In ons stappenplan en op het eetschema zie je jouw dagelijks menu staan met de bijbehorende recepten en producten. Deze handige box bevat 42 producten voor ontbijt tot aan dessert waarmee je de hele week vooruit kan. Ook krijg je diverse supplementen en de ketose teststrips mee zodat je direct goed kunt beginnen.

Heb je vragen over het plan, dieet of producten? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden al jouw vragen zodat jij vol vertrouwen kunt beginnen met het behalen van jouw streefdoel.

Wat onze powervrouwen zeggen