Alle recepten

Keto Spaanse Pepersaus

Keto Spaanse Pepersaus

1 persoon
20 minuten
Vanaf fase 1
5 g eiwitten
11 koolhydraten

Liefhebber van pittig? Met dit koolhydraatarme recept maak je een lekker pikante saus van Spaanse pepers. Deze low carb hot sauce doet het ook erg goed als dressing over je salade of als hete dip bij borrelhapjes.

Ingredienten:
1 verse rode peper
1 zoete puntpaprika
5 amandelen
5 hazelnoten
2 el olijfolie
Handje peterselie
Peper en zout
Bereidingswijze:

1

Zorg ervoor dat je als eerste het vruchtvlees uit de rode peper en uit de punt paprika haalt. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes en hou deze apart.

2

Leg de amandel en de hazelnoten op een rooster en zet deze gedurende 5 minuten in de oven op 180 graden.

3

Pak vervolgens een kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Hak deze fijn met een keukenmachine en voeg de peterselie toe. Afhankelijk van de dikte van de saus kan je nog olijfolie toevoegen.

4

Versterk de smaak nog eventueel met peper en zout en je koolhydraatarme pepersaus is klaar voor gebruik!

Vega

Spaanse peper

Saus

Peper

Dressing

Dip

Borrelhapjes

Borrel