Spaanse Pepersaus

user-recepten 1 persoon
klok-icoon-recepten 20 minuten
eggs-recepten 5 g eiwitten
carbohydrates 11 koolhydraten
Ingrediënten:
1 verse rode peper
1 zoete puntpaprika
5 amandelen
5 hazelnoten
2 el olijfolie
Handje peterselie
Peper en zout

Liefhebber van pittig? Met dit koolhydraatarme recept maak je een lekker pikante saus van Spaanse pepers. Deze low carb hot sauce doet het ook erg goed als dressing over je salade of als hete dip bij borrelhapjes.

Bereidingswijze:

1

Zorg ervoor dat je als eerste het vruchtvlees uit de rode peper en uit de punt paprika haalt. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes en hou deze apart.

2

Leg de amandel en de hazelnoten op een rooster en zet deze gedurende 5 minuten in de oven op 180 graden.

3

Pak vervolgens een kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Hak deze fijn met een keukenmachine en voeg de peterselie toe. Afhankelijk van de dikte van de saus kan je nog olijfolie toevoegen.

4

Versterk de smaak nog eventueel met peper en zout en je koolhydraatarme pepersaus is klaar voor gebruik!