Keto Penne Met Worst En Parmezaanse Kaas

user-recepten 1 persoon
calories calorieën
eggs-recepten 60 g eiwitten
carbohydrates 13 koolhydraten
Ingrediënten:
100 g worstjes
4 teentjes knoflook
300 g broccoli
3 eieren
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Soms heb je helemaal geen zin om uren in de keuken te staan, dan biedt dit keto recept uitkomst. Voor dit Italiaanse recept bereiden we proteïne pasta met worst en Parmezaanse kaas, natuurlijk kunnen er geen groentes ontbreken dus voegen we er nog wat broccoli aan toe. Geniet van deze heerlijke romige pasta die laag in koolhydraten en hoog in eiwitten is!

Bereidingswijze:

1

Kook de Protiplan Penne 15 minuten totdat het beetgaar is. Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en voeg deze toe aan de kokende pasta als de kooktijd nog 4 minuten bedraagt.

2

Snijd de worst in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan op laag vuur met een klein beetje olie erin. Pers vervolgens hier knoflook bij maar pas op dat de knoflook niet bruin wordt.

3

Breek de eieren voorzichtig in een kommetje, voeg hier geraspte kaas aan toe en klop dit los. Voeg hier ook nog een beetje peper en zout aan toe.

4

Giet vervolgens de pasta af en vang een klein kopje van het vocht op. Doe de pasta terug in de pan maar zorg dat deze niet op het vuur staat.

5

Doe de worstjes erbij en voeg de eieren er ook aan toe, zorg dat deze goed gemixt is. Dan zul je zien dat de eiersaus gaat binden door de warmte van de low carb pasta (zoals bij pasta carbonara), als deze saus te dik wordt voeg dan een beetje kookvocht toe.

6

Strooi er als laatste nog een beetje extra Parmezaanse kaas overheen.