Koolhydraatarme Tortilla Met Yoghurtsaus

user-recepten 1 persoon
klok-icoon-recepten 10 minuten
eggs-recepten 34.41 g eiwitten
carbohydrates 7 koolhydraten
Ingredienten:
Halve rode ui in reepjes
40 g kip
1 el Ras El Hanout
1 el olijfolie
20 g rucola
Voor de yoghurtsaus
150 ml ongezoete sojayoghurt
1 el sumakkruiden
2 el fijngehakte munt
Peper en zout

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk en licht eiwitrijk recept, probeer dan eens de Marokkaanse tortilla wraps met kip en yoghurtsaus. Deze heerlijke koolhydraatarme wrap is belegd met in Ras El Hanout gemarineerde kip, knapperige groenten en een frisse saus van yoghurt en munt. Heerlijk als low carb lunch maar ook heel geschikt om als lichte koolhydraatarme maaltijd te nemen op een warme zomerse avond.

Bereidingswijze:

1

Marineer de kip door deze in te smeren met olijfolie en een eetlepel Ras El Hanout kruiden. Dek de kip af in een kom en laat minstens een uur in de koelkast staan.

2

Maak ondertussen de yoghurtsaus door de sojayoghurt te mengen met 1 el sumak, peper & zout en fijngehakte munt.

3

Wanneer de kip klaar is, bak je deze in een koekenpan op laag vuur zodat die mooi goudbruin wordt. Snijd daarna de kip in reepjes.

4

Pak een bord en leg hier de koolhydraatarme wraps van Protiplan op, deze ga je nu vullen. Begin met de reepjes kip, hierna de rauwe rode ui, vervolgens de rucola en als finishing touch maak je de koolhydraatarme tortilla af een lekkere toef yoghurtsaus.