Alle recepten

Protiplan Low Carb Broodje Pittige Kip

Keto Broodje Pittige Kip

1 persoon
40 minuten
Vanaf fase 1
23.77 g eiwitten
13.2 koolhydraten

Dacht je dat een feestelijke lunch tijdens het volgen van jouw ketodieet of koolhydraatarme dieet verleden tijd was? Dan heb je het mooi mis! Met dit eiwitrijke lunchrecept van Protiplan zet je zo een uitgebreide maar gezonde lunch op tafel. Een koolhydraatarm broodje, de Italiaanse Focaccella, belegd met pittige kip en knapperige frisse groenten zorgt voor een feestje op je bord. Laat die uitgebreide zondagmiddag lunch maar komen!

Ingredienten:
40 g kipfilet in blokjes
Half teentje knoflook, geperst
1 el Ketjap Manis
Peper naar smaak
1 tl chilipoeder
50 g rode paprika in blokjes
Handje ijsbergsla
5 plakjes komkommer
Bereidingswijze:

1

Snijd als eerste de kipfilet in blokjes. 

2

Maak een marinade door de Ketjap Manis, het half teentje knoflook, peper en de chilipoeder samen in een kom te mengen. Leg vervolgens de kip hierin en laat het minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

3

Giet wat olie in een pan en bak hierin de gemarineerde kipfiletblokjes rondom bruin. Na een tijdje voeg je de paprikablokjes toe en bak je deze nog enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur.

4

De Protopizza is klaar voor gebruik, maar je kunt deze ook even grillen van te voren. Je gaat nu de Protopizza beleggen. Start met de vijf komkommerplakjes en schep het kip-paprikamengsel hierop.

5

Als finishing touch voeg je wat ijsbergsla toe. Genieten maar!

Pittige kip

Kip

Focaccella

Broodje kip