Alle recepten

Low Carb Groene Asperges Met Serranoham En Ei

Low Carb Groene Asperges Met Serranoham En Ei

1 persoon
20 minuten
Vanaf fase 1
40 g eiwitten
7 koolhydraten

Een heerlijk low carb recept voor wanneer het aspergeseizoen weer is begonnen. De groene asperges behouden hun bite doordat we ze in dit gerecht niet koken, maar bakken. De klassieke asperges met ham en ei, maar dan in een Spaans én koolhydraatarm jasje. De serranoham en Parmezaanse kaas maken dit low carb gerecht helemaal af. Enjoy!

Ingredienten:
100 g groene asperges
2 eieren
Handje Parmezaanse kaas
3 plakken serranoham
1 el olijfolie
Bereidingswijze:

1

Leg 100 g asperges neer en snijd hier de achterkant vanaf.

2

Rasp dan de Parmezaanse kaas en zorg ervoor dat je ongeveer een handje hebt aan hoeveelheid.

3

Verhit vervolgens een pan met wat olijfolie en bak hier de asperges in. Voeg dan ook wat stukjes ontbijtspek toe en bak deze mee in de pan gedurende 10 minuten.

4

Kook ondertussen 2 eieren hardgekookt (8 minuten).

5

Als dit klaar is zet dan een een bord klaar en schep dan de asperges op.

6

Pel vervolgens de eieren en snijd deze in stukjes en leg deze ook op het bord.

7

Leg dan 3 plakken serranoham op het bord en bestrooi het gerecht als laatste met Parmezaanse kaas.

Bekijk kookvideo:

Serranoham

Ham

Groene asperges

Ei

Asperges