Alle recepten

Low Carb Carpaccio Van Tomaten

Low Carb Carpaccio Van Tomaten

1 persoon
15 minuten
Vanaf fase 1
2.5 g eiwitten
8.5 koolhydraten

Een carpaccio maar dan gemaakt van tomaten. Met deze tomaten carpaccio zie je maar weer dat je ook zonder vlees een heerlijk én koolhydraatarm voorgerechtje kunt maken.

Ingredienten:
2 tomaten
8 zwarte olijven (zonder pit)
Kleine rode ui
Verse basilicum
Olijfolie
Bereidingswijze:

1

Was de tomaten met water. Gebruik een scherp mes om de tomaten in hele dunne plakken te snijden.

2

Snijd de zwarte olijven ook in dunne plakjes.

3

Pel de rode ui en snijd deze in dunne halve ringen.

4

Verdeel de dunne plakken tomaat over 4 borden. Verdeel ongeveer 2 zwarte olijven per bord en voeg een klein beetje rode ui toe, maar niet teveel.

5

Breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Garneer de carpaccio met de verse basilicumblaadjes.

Vegetarisch

Vega gerecht

Vega

Tomaat

Italiaans

Carpaccio