Alle recepten

Koolhydraatarme Aardappelpuree Paddenstoelen

Koolhydraatarme Aardappelpuree Paddenstoelen

1 persoon
20 minuten
Vanaf fase 1
18 g eiwitten
16 koolhydraten

Een lekker snel gerechtje dat niet alleen vegetarisch is, maar ook koolhydraatarm en eiwitrijk. De aardappelpuree van Protiplan is heerlijk smeuïg zoals een echte puree hoort te zijn, daarnaast is deze rijk aan eiwitten en koolhydraatarm. In dit vega recept combineren we hem met onder andere oesterzwammen en kastanjechampignons. Dat is smaakvol en low carb genieten!

Ingredienten:
50 g oesterzwammen
2 grote kastanjechampignons
1 teen knoflook
1 sjalot
1 el olijfolie
Peterselie voor de garnering
Peper en zout
Bereidingswijze:

1

Snijd de kastanjechampignons en de oesterzwammen in kleine stukken, hak vervolgens ook een teen knoflook en het sjalotje fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hier vervolgens deze ingrediënten in voor ongeveer 5 minuten.

2

Bereid nu de Protiplan aardappelpuree, pak een kom en doe hier de inhoud van het zakje in. Voeg hier 90 ml water aan toe en meng dit tot een egaal mengsel. Doe het nu voor 15 a 20 seconden in de magnetron zodat het opstijft.

3

Schep dit vervolgens op en voeg al de ingrediënten toe aan de koolhydraatarme aardappel puree. Garneer het met wat peterselie en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout

Bekijk kookvideo:

Vegetarisch

Vega

Puree

Paddenstoelen

Aardappels

Aardappelpuree