• klok-icoon

  Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden*

 • truck-icon

  Gratis verzending vanaf 50,-

 • shoptegoed-icoon

  Spaar shoptegoed bij je bestelling

 • smiley-icoon

  Klanten geven ons een 9

Ketose

Wat is ketose?

Ketose is een stofwisselingsproces waarbij er heel veel ketonen in het bloed zitten wanneer het lichaam veel vet verbrandt in korte tijd. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, raakt jouw lichaam in staat van ketose omdat het lichaam te weinig koolhydraten heeft om te verbranden. Hierdoor gaat het lichaam vet gebruiken als bron voor energie. Jouw lichaam gaat dan over op vetverbranding.

 

Koolhydraatarm dieet

Normaal gesproken is jouw lichaam gewend om koolhydraten op te nemen. Bij het volgen van een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet, eet je voeding dat laag is in koolhydraten. Daarom is er een grote kans dat je minder energie hebt tijdens de eerste paar dagen. Het lichaam is nog niet gewend om energie op te wekken uit een andere bron dan glucose. Hierdoor kunnen er bijwerkingen optreden zoals vermoeidheid en een gevoel van afwezigheid. 

 

Vaak voorkomende symptomen:


- Slechte adem

- Weinig energie

- Vieze smaak in de mond

- Hoofdpijn

- Misselijkheid


Ketogene toestand

Nadat het lichaam gewend is geraakt aan het lage koolhydraatgehalte, verkeert jouw lichaam in staat van ketose. Het energieniveau gaat flink omhoog en je krijgt zelfs meer energie dan voorheen. Ook heb je dan geen last meer van de schommelingen in het bloedsuikergehalte. De koolhydraten die nog in jouw lichaam zaten, zijn dan verdwenen. Bij gebrek aan koolhydraten begint jouw lichaam vet te verbranden als brandstof. 


Vaak voorkomende symptomen:


- Toename van energie

- Genormaliseerde frequentie van urineren

- Betere slaap

- Geluksgevoel

- Helder denken

 

Bij een koolhydraatarm dieet is het wel van belang om genoeg eiwitten en gezonde vetten te eten. Als je niet genoeg eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt, is er kans dat jouw spierweefsel wordt verbrand voor het produceren van energie.

 

Wat zijn ketose sticks?

Wanneer jouw lichaam in ketose zit, komen de ketonen in je bloedbaan terecht omdat het een afbraakproduct is van lichaamsvet. Als er heel veel ketonen in het bloed zitten, verkeer je in een ketogene toestand. Dit kan je met behulp van ketose sticks meten. Ketose sticks zijn test strips die je in jouw urine moet houden waarna het verkleurt. Met een kleurenschema kan je zien of jouw lichaam over is gegaan op vetverbranding.


Bekijk hieronder meer informatie over Ketostix en hoe je het moet gebruiken.

 

 

Sorteren op
per pagina

1 product

 • Inhoud: 100 Strips
7,95