Gratis verzending vanaf 50,-
Veilig bestellen en achteraf betalen
Klanten geven ons een 9

Hoe weersta ik verleidingen?

Tijdens het volgen van een dieet is het altijd moeilijk, maar erg belangrijk, om verleidingen te weerstaan. Het maken van goede, verantwoorde keuzes is namelijk essentieel om succesvol af te vallen. Maar hoe doe je dat nou? Hier volgen tien tips om verleidingen te weerstaan.

Tien tips om verleiding te weerstaan

Water, water, water

Veel mensen weten het wel, maar toch herhalen we het nog een keer. Het drinken van water is gezond. Zorg ervoor dat je per dag ongeveer twee liter water binnenkrijgt. Het kan namelijk zo zijn dat je denkt dat je trek hebt, maar dat je na het drinken van een glas water de trek voelt verdwijnen. Daarnaast kan het drinken van water voor een maaltijd helpen om de eetlust te verminderen.

Stel naasten op de hoogte van je dieet

Eten is niet alleen essentieel om goed te functioneren, maar ook een sociaal gebeuren. Stel mensen waarmee je vaak samen eet of waarmee je samenwoont op de hoogte van je nieuwe voedingspatroon. Zij kunnen je helpen om verleidingen te weerstaan, en om goede keuzes te maken wanneer je met elkaar eet.

Voldoende proteïne

Het verhogen van je proteïne inname helpt niet alleen om je spiermassa te behouden tijdens het afvallen, maar het helpt ook om je hongergevoel te verlagen. Je zult dus minder snel trek hebben, waardoor je minder snel verleid wordt door ongezonde keuzes.

Zoek afleiding

Zorg ervoor dat je jezelf op andere gedachten brengt wanneer je de verleiding voelt ontstaan. Ga bijvoorbeeld naar buiten om een stukje te wandelen, of ga iets doen wat je leuk vind. Neem afstand van de omgeving waarin de verleiding is ontstaan om te voorkomen dat je hieraan toegeeft.

Eet voldoende en regelmatig

Door genoeg te eten gedurende de dag, kun je voorkomen dat je erge trek krijgt. Eet dus regelmatig gedurende de dag en zorg ervoor dat je gezonde snacks bij je hebt. Wanneer je het Protiplan programma volgt, heb je zes eetmomenten per dag. Daarom zul je minder last hebben van trek in ongezonde producten.

Zorg voor genoeg slaap

Zorg voor genoeg slaap helpt niet alleen om je vitaler te voelen, maar helpt je ook om beter bewust te kunnen zijn van slechte gewoontes.

Koop bewust

Maak het moeilijk voor jezelf om toe te geven aan verleidingen door slechte voeding niet in huis te halen. Zorg ervoor dat je altijd gezonde alternatieven in huis hebt, zodat je altijd een goede keuze kunt maken wanneer een nieuw eetmoment is aangebroken. Met onze startersboxen zorg je er aan het begin van je koolhydraatarme dieet makkelijk voor dat je voor elk eetmoment een goede keuze in huis hebt!

Vermijd fastfood

Fastfoodketens zijn meester-verleiders, met aantrekkelijke reclames, en vooral in grote steden een vestiging op iedere straathoek. Kies nieuwe routes naar bijvoorbeeld werk of school waarbij je deze fastfood restaurants zoveel mogelijk vermijdt om verleiding te voorkomen. En ben je lopend of met de fiets? Dan beweeg je misschien ook nog eens meer wanneer je een langere route kiest. Een win-win situatie dus!

Bereid je voor wanneer je buiten de deur eet

Natuurlijk kun je wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, eens in de zoveel tijd buiten de deur eten zonder je schuldig te voelen. Maar in deze situatie is het soms moeilijk om goede keuzes te maken. Bereidt je daarom voor. Probeer bijvoorbeeld restaurants uit te kiezen die gezonde gerechten serveren, waardoor je minder snel verleidt wordt om een ongezonde keuze te maken. Daarnaast kun je vaak ook van te voren de menukaart bekijken op de websites van restaurants. Je kunt dus thuis al een goede keuze maken! Download het gratis e-book 'Eten buiten de deur' voor meer tips!

Bereid je voor op onverwachte verleidingen

Bedenk van tevoren wat je zal zeggen wanneer iemand je iets aanbiedt wat niet in je voedingspatroon past. Je wilt voorkomen dat die persoon gaat aandringen. Zeg bijvoorbeeld dat je niet zo houdt van wat de persoon aanbiedt, of deel je enthousiasme over het dieet wat je volgt.

Heb je het antwoord niet gevonden?