Gratis verzending vanaf 50,-
Veilig bestellen en achteraf betalen
Klanten geven ons een 9

Hoe ontstaat overgewicht?

Het ontstaan van overgewicht is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen: wanneer je lichaam meer calorieën binnenkrijgt dan het verbruikt, neemt je lichaamsgewicht toe. De energiebalans in je lichaam is dan uit evenwicht. Door te weinig te bewegen, of door teveel te eten, zal je over een langere periode aankomen en krijg je dus overgewicht.

Er zijn ook andere factoren die een toename in het lichaamsgewicht kunnen veroorzaken, zoals stress of een verstoorde stofwisseling door bijvoorbeeld crashdiëten. Het is van belang om je (eet)gewoontes te analyseren om effectief af te vallen en het gewicht te beheersen. Is de gewichtstoename bijvoorbeeld iets van de laatste tijd of ben je aangekomen over een langere periode? Vaak kun je zelf nagaan wat de oorzaken zijn van je gewichtstoename.

Overgewicht kan je dus in veel gevallen goed aanpakken door meer te bewegen en je voedingspatroon en slechte gewoontes aan te passen. Het aanpassen van eetgewoontes hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door te beginnen met onze startersboxen ben je namelijk al goed op weg!


Heb je het antwoord niet gevonden?