Alle recepten

Protiplan Keto Pancake Prikkers met Aardbei

Koolhydraatarme Pannenkoek Prikkers Met Aardbei

1 persoon
15 minuten
Vanaf fase 2
g eiwitten
koolhydraten

Een feestelijk én gezond hapje serveren terwijl je je toch houdt aan je koolhydraatarme dieet? Probeer dan dit low carb recept eens. Kleurrijke prikkers met stukjes keto pannenkoek en aardbeien, een keto snack die niemand laat liggen. Laat dat feestje maar komen!

Ingredienten:
110 ml water
6 aardbeien
1 el magere kwark of yoghurt
1 el olijfolie
1 tl zoetstof of Protiplan zoetmaker
Optioneel: Protiplan chocoladepasta of kaneelpoeder
2 lange prikkers
Bereidingswijze:

1

Meng de inhoud van het zakje pannenkoekenmix met 110 ml water en mix, roer of schud tot een glad mengsel.

2

Verhit een klein laagje olie in een pan en giet de helft van het beslag erin. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten aan beide kanten.

3

Leg de pannenkoeken vervolgens op een bord en besmeer (eventueel) met wat suikervrije chocoladepasta van Protiplan. Heb je dat niet in huis? Een dun laagje magere kwark of yoghurt met kaneel en zoetstof is ook heerlijk.

4

Rol de pannenkoeken op en snijd de rollen in plakjes.

5

Was en halveer de aardbeien en spies ze om en om met een pannenkoekenrolletje op de prikkers.

6

Leg de spiezen op een bord of plank en serveer er wat magere kwark of yoghurt bij en klaar is je koolhydraatarme snack. Eet smakelijk!

7

Deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoek prikkers met aardbei is speciaal ontwikkeld door Floortje, het creatieve brein achter de blog Flowcarbfood.nl. In haar persoonlijke blog deelt ze hoe ze haar slechte eetgewoontes achter zich heeft gelaten en hoe ze op gewicht blijft door koolhydraatarm te eten. In haar vrije tijd maakt ze veel nieuwe en vooral gemakkelijke koolhydraatarme recepten. "Ik zie het niet meer als dieet, maar als een nieuwe leefstijl: het eten gaat nooit vervelen!"

Snack

Pannenkoek

Aardbei