Alle recepten

Protiplan Koolhydraatarme Penne Puttanesca

Low Carb Penne Puttanesca

1 persoon
10 minuten
Vanaf fase 1
32.77 g eiwitten
18.57 koolhydraten

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, lijkt het uit den boze om een lekker bordje Italiaanse pasta op je menu te zetten. Niets in minder waar met de koolhydraatarme pasta van Protiplan. Voor dit low carb recept maken we en reisje naar het Zuiden van Italië. Maak gauw dit heerlijke koolhydraatarm en eiwitrijke recept voor penne puttanesca. Buon appetito!

Ingredienten:
halve rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 el paprikapoeder
150 g tomatenblokjes
10 zwarte olijven
1 el kappertjes
Bereidingswijze:

1

Kook een portie Penne pasta in 11 tot 13 minuten al dente.

2

Bak ondertussen in een koekenpan de halve rode ui, het teentje knoflook en de paprikapoeder.

3

Voeg de tomatenblokjes toe met eventueel wat peper en zout. Laat dit mengsel tien minuutjes op laag vuur even inkoken.

4

Als laatste voeg je de kappertjes en de olijven toe en bak deze even mee.

5

Serveer de koolhydraatarme Penne met de heerlijke Puttanesca saus. Smakelijk!

Bekijk kookvideo:

Puttanesca

Penne

Pastasaus

Pasta-penne

Pasta

Italiaans